De reis

Door: Maaike van Beek

Blijf op de hoogte en volg Maaike

29 September 2019 | Nederland, Nederland

Het is 3.15 uur als de wekker gaat, na een kleine 3 uur slapen spring ik onder de douche om de laatste spullen in te pakken. Na 100 keer een paspoortcheck, vertrek ik om 4.30 met de auto richting Düsseldorf. Thanks mam voor het rijden!
Met enige tijdstress zit ik in de auto. Om 6.15 komen we op het vliegveld in Düsseldorf aan, maar het was nog even zoeken naar een parkeerplek.
Thuis had ik al ingecheckt, dus je zal denken bagage dumpen and ready, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Om 7.30 uur stond ik nog in de rij om mijn bagage te dumpen, terwijl mijn vlucht om 8.15 uur zal gaan. Uiteindelijk was ik aan de beurt, waarop er nog gezegd wordt dat ik mijn bagage via een speciale dropp off moet inleveren, laat dat nou net aan de andere kant van het vliegveld zijn. Maar ik heb geen tijd te verliezen, dus ren met mijn spullen daar naar toe. Gelukkig ging het daar redelijk snel en kon ik vervolgens weer naar de andere kant van het vliegveld rennen, want daar was de douane en de gate. Wachtend in de rij voor de douane, bedenk ik mij dat mijn fles nog vol met water zit, maar geen wc te bekennen, dus snel opdringen en door de douane. Voor mij was een man die had wat in zijn tas wat niet mocht, dus werd alles stil gelegd. Gelukkig had ik nog genoeg tijd om hier op te wachten, not!
Het is 8.05 uur als ik de douane door ben, snel naar de gate en kon ik zo door lopen het vliegtuig, precies op tijd!

In het vliegtuig moest ik nog een hele uitleg geven over mijn epipen, waarom ik dat heb en hoe het werkt.

Het eerste gedeelte van de vlucht kon beginnen richting Schiphol. Om 9.00 uur kwamen we aan op Schiphol. Daar even wat ontbijten, om vervolgens op Schiphol nog door de paspoort/visum controle te gaan. Dit ging allemaal wel snel.
Ik moest nog een heel stuk lopen naar de gate, maar nu had ik gelukkig wel genoeg tijd. Daar aangekomen, was het gelukkig tijd om te boarden. We hadden wel een half uur vertraging, dus uiteindelijk vertrokken we om iets voor 12 uur.

We zijn de lucht nog niet in als de eerste ronde al start, ik heb nog nooit zoveel gegeten in het vliegtuig, chips, koek, kip piripiro, chocola en alles wat je wilt aan drinken.
Ik moest naar de wc, ben je wel eens naar de wc geweest in het vliegtuig? Nou, dit was de eerste keer en precies op het moment met super veel turbulentie. Er wordt omgeroepen dat we ook weer terug in onze stoelen moesten zitten en de riemen vast moesten doen. But just me, naar de wc gaan met turbulentie is niet heel makkelijk.
Vlak voor de daling komt er een stewardess naar mij toe met een zakje met een kaartje en nog wat typisch Nederlandse dingetjes erin, die ik kreeg.

Om 19.40 komen we aan in Kigali. Het spannendste moment van de reis vond ik toch wel het vliegveld in Kigali. Maar eerst de vele luchtjes en de geur tot mij door laten dringen als je het vliegtuig uitstapt. Aangekomen in de aankomsthal alle gegevens doorgeven, paspoort en visumcontrole, smile for the picture en naar de bagageband. Na wat gekund zat mijn backpack op mijn rug en was het tijd voor de laatste controle. Ze zagen mij klunzen met mijn backpack, dus mocht ik zo doorlopen. Daar staat Samuel al op mij te wachten. Spullen in de auto, waarop Samuel zegt; just a moment, i come back en loopt vervolgens weg. Allemaal mensen die naar mij toe komen om te vragen of ik een taxi wil, maar nee dankje ik heb een taxi;)
Na een kleine 10 minuten komt Samuel en kunnen we gaan naar mama Rose, daar zal ik de komende weken slapen. Op het moment dat we door de poort rijden, mag ik gelijk niks meer doen. Al mijn spullen worden gedragen en ik moet gelijk door lopen naar de woonkamer voor een kopje thee. Daar zijn mama Rose en haar dochter die mij ontvangen.

Op mijn kamer moest ik mijn muskietennet nog ophangen, maar ik kon daar zelf niet bij. Dus Pascal, hij werkt in het huis van mama Rose, klimt in het raam om dit op te hangen voor mij.

Inmiddels was ik behoorlijk moe, dus ik ga naar bed, om er in bed achter te komen dat er een best groot gat in mijn muskietennet zit. Met een haarelastiekjes fix ik dit en is het time for sleeping.

• 30 September 2019 - 23:11

Linda: